Kiitos ja anteeksi!

Kiitos ihanille kanssaihmisille, jotka ovat tahkonneet hurjan määrän tuloksia edellisen blogipäivityksen jälkeen. Anteeksi siksi, että edellisestä blogipäivityksestä on vierähtänyt tovi jos toinenkin. Mutta nyt aletaan purkaa uutistulvaa! Rakas blogin lukija, ota kuppi kahvia, tästä voi tulla aika pitkä tarina.

Kesäkuun kuvasatoa: Pipsa, Loisto, Jojo, Niila ja Aron

Otetaan nää Tilastopennut vaikka rekisterinumerojärjestyksessä ja sitten perään oma lauma : )

Factorial Design eli Pipsa saa kunnian aloittaa. Anna ja Pipsa on ehtinyt vaikka mitä! Ensinnäkin he kävivät suorittamassa BH-kokeen hyväksytysti, mistä tietysti isot onnittelut! Pipsa on myös korkannut agilityuransa ja onkin tehnyt paljon vauhdikkaita ja hienoja suorituksia. Oli kiva nähdä itse heidät radalla, meno oli kyllä hyvän näköistä kaikin puolin. Heti ekasta kisastaan Anna ja Pipsa repäisivät nollan ja tietty myös ensimmäisen luokanvaihtotuloksen, onnea onnea! Pipsa on käynyt myös kaunistelemassa kehässä sekä Suomessa että Tanskassa, Tanskan reissussa tulokset vaihtelivat jonkin verran, Suomessa tulos oli ERI.

Pipsa helmikuun FF-tapaamisessa

Final Model eli Aron seuraavana. Tänään Aron ja Heidi starttasivat ekaa kertaa tokon EVL:ssä ja heti pamahti 1-tulos pistein 265,5, huikeasti onnea upeasta työstä! Aron on myöskin suorittanut BH:n ja ehtinyt saada ekasta jälkikokeestaan 1-tuloksen, joten pk-puolta on myös tahkottu kunnialla. Eilen Aron kävi myös luonnetestissä, tuomareina Jorma Lankinen ja Lea Yli-Suvanto, sielläkin se todettiin hyväksi harrastuskoiraksi pistein 185 p ja laukausvarma. Luonnetestituomarit myös kehottivat viemään koiran näyttelyyn, kun se on niin nätti. No onhan Aron ehtinyt sielläkin käydä, Gunnel Holm arvosteli sen käyttöluokassa ERIn arvoiseksi : )

Heidi ja Aron kaatosateessa suoritetun tottiksen jälkeen, taskussa JK1  : )

Sitten Fisherian Approach eli Ready. Hannaa on purrut agilitykärpänen ja kisaurakin on jo aloitettu. Tokossa avoimesta luokasta on jo saatu hieno 1-tulos (172,5 p) ja jatkoa on luvassa. Ready avasi näyttelyuransa Vaasan kv näyttelyssä ja räväytti heti SERTin ollen PU4. Onnea Hanna ja Ready!

Hanna, Pipsa ja Ready helmikuun FF-tapaamisessa vetohommissa, kuten kuvasta näkyy, Ready on tehnyt tätä ennenkin! 

Fixed Factor elikäs Rymy kävi eilen näyttelyssä tuloksella EH. Arvostelu oli kaikin puolin hyvä, mutta tämä iso poika tarvitsee vielä aikaa kehittyäkseen. Käväistiin kesällä moikkaamassa Rymyä Kouvolassa. Oli kiva nähdä Rymy leikkimässä pihalla ja jakamassa lelunsa kiltisti siskonsa kanssa. Täytyy sanoa, että Rymyn ja Loiston tavassa leikkiä oli jotain samaa…

Rymy ja rakas pihalelu

 

Sisko ja sen veli eli Loisto ja Rymy

Tittelihirmu Floating Point eli Jäbä vielä. No ensinnäkin Jäbä terveystulokset olivat hienot! Lonkat A-A, kyynärpäät 0-0, lisäksi silmät, polvet ja selkä ok. Ihanaa ihanaa! Jäbä ja Tarja kävivät hakemassa BH-tittelin ja heti seuraavana viikonloppuna läpäisivät vesipelastuksen soveltuvuuskokeen huikeasti pistein 100/100. Lisäksi Jäbä valioitui Eestin muotovalioksi heti kun se vaan iän puolesta oli mahdollista, ja Suomessa valioluokassa esiintyessään oli sitten heti ROP ja sai tietty sertin. Suomen muotovalion arvo on siis käyttötulosta/hyväksyttyä luonnetestiä vaille valmis, ja samalla taitaa olla tulossa myös Latvian muotovalion titteli sitten joskus. CACIBit on takataskussa sekä Venäjältä että Latviasta. Onnea monipuolisista tuloksista Tarja, Vesa ja Jäbä!

Jäbä suojelutreeneissä, maalimiehenä Teemu Helin. (kuva: Darya's)

Eli paaaaljon kasvattajaa ilahduttavia viestejä ja puheluita on saatu! Suuri kiitos kaikille aktiivisuudesta ja ihanasta asenteesta harrastamiseen. Me ollaan ylpeitä teistä kaikista.

Otetaan tähän perään sit Loisto, kun se vähän niin kuin kuuluu tuohon sisarussarjaan. No, Loisto ei ole vielä kisannut, mutta treenattu on tottista, jälkeä, hakua ja ihan vähän viestiäkin. Ei tuosta koirasta ainakaan vauhti ja into lopu : ) Haku on ollut tämän kesän uusi laji, ja siinä ollaan tietty ihan alussa. Loiston mielestä se on hieno laji; saa juosta, löytää ihmisiä ja siitä saa vielä herkkuja ja leikkiä palkkioksi! Sain myös vihdoin rohkeutta ilmoittaa Loiston näyttelyyn, kun se teki ekaa kertaa ihan oikean isojen tyttöjen karvan ja muutenkin se kehittyi kivasti tässä alkukesän aikana. Niinpä sitten kävimme Nokialla Gunnel Holmin arvosteltavana avoimessa luokassa. Loisto esiintyi hienosti! Tuloksena ERI, ja siihen ollaan tyytyväisiä. Lisäksi eilen Loisto kävi Janakkalassa luonnetestissä Aron-veljen kanssa. Loisto oli testissä oma hilpeä itsensä ja heilutti iloisesti häntäänsä vähän joka välissä. Tuloksena +178 pistettä laukausvarma. Osa-aluepisteet olivat plussalla lukuun ottamatta puolustushalua, jota tämä koira ei osoittanut. Mitä sitä suotta, kun maailma on kiva paikka ja kaikki ihmiset mukavia! Loisto vaan heilutteli häntäänsä ja ihmetteli kun sitä uhattiin seinässä. Tuomareina siis Jorma Lankinen ja Lea Yli-Suvanto, jotka totesivat koiran hyväksi (ja vilkkaaksi…) harrastuskoiraksi sanoilla ”Loistohan oli tänään ihan loistava”. Ainoa pettymys oli Lankiselle se, ettei Loisto hohtanut pimeässä huoneessa : ) No, sillä onneksi ei ole mitään tekemistä luonteen kanssa, enkä aio kyllä hankkia mitään glitteriä/hohtavaa ainetta sen turkkiin. Mennään nää pimeät paikat ihan heijastimilla ja valopannalla vaan.

Loisto Nokian ryhmänäyttelyssä

Kaikkien ilojen keskelle yksi surullinen uutinen: Tilastopentujen ihana emä Supo on jouduttu lopettamaan. Iso halaus Outille! Asiasta löytyy lisätietoa Outin omasta blogista. Zorro-isä taas täytti juuri kunnioitettavat 14 vuotta ja sille vahvistettiin POHJ TVA –titteli. Parempi tittelin vahvistus myöhemmin kuin ei milloinkaan!

Supo ja kämppiksensä Roti helmikuun FF-tapaamisessa

Siinä oli Tilastopentujen kuulumiset. Jaksoiko joku lukea tähän asti? Tää päivitys jatkuu vielä…

Touhon tulospäivitys on tässä:                                                          eli ei mitään. Syynä vanha tuttu juttu; taas tuli loukkaantuminen, tällä kertaa vuorossa oli koira ja ajankohta tuossa vapun tienoilla (viikko ennen hakukoetta, joka tietty sit jouduttiin perumaan). Jari ja Touhohan muodostavat ihanan parin, jossa molemmat loukkaantuvat vuorovuosina. Perinteet siis jatkuivat, tämä oli neljäs kausi putkeen kun tulee takapakkia loukkaantumisen muodossa… Touholta revähti reiden sisäpuolelta lihas osittain irti, joten sitä on sitten paranneltu koko kesä. Itse loukkaantuminen tapahtui ihan normielämässä kesken vauhdikkaan juoksun, vaikka lihakset taatusti olivat jo lämpimät pitkän ulkoilun jäljiltä. Aluksi näytti, että vaiva meni ihan levolla nopeasti ohi, mutta totuus paljastui sitten kesken eteenmenotreenin, missä Touho heittäytyi kolmijalkaiseksi, mutta jatkoi matkaa ilmeenkään rävähtämättä. Sillä oli toi motivaatio ja vietti vissiin vähän korkealla. Pitkään Touho sitten ulkoili vain ja ainoastaan hihnassa, alussa vain 15 min/päivä, mikä oli sangen hilpeää aikaa kaikille osapuolille, varsinkin kun tähän samaan osui Loiston juoksun tärppipäivät. Touho kävi fysioterapeutilla tasaisin väliajoin, ja pikkuhiljaa päästiin hihnalenkkejä pidentämään. Onneksi jäljestäminen sentään onnistui, koska siellä kuljettiin tasaista vauhtia, joten saatiin Touholle sentään jotain järkevää tekemistä. Nyt ollaan oltu jo jonkun aikaa normielämässä eli Touho saa juosta metsälenkit irti ja hakumetsäänkin se on taas päässyt. Hakutreenit on toiminut pitkästä tauosta huolimatta oikein hyvin. Jälkikisoihin olisi pitänyt mennä nyt syksyllä, mutta koepaikat on tosi tiukassa.

Touhon kesä meni lepäillessä

Jojon tärkein päivitys on 13,5 vuoden virstanpylväs, joka ohitettiin kesällä vauhdikkaasti : ) Rouva on edelleen hyvässä kunnossa ja kantaa uskollisesti kenkiä olohuoneeseen iltaruuan jälkeen. Jojo oli mukana Nokian näyttelyssä tuloksena PN3 ja ROP-VET. Gunnel Holm kehui Jojon olevan erinomaisessa kunnossa ikäisekseen ja oli hyvin otettu kuullessaan, että muutkin PN-kehässä sijoittuneet olivat Jojon jälkikasvua (tytär Niila ja muut Jojon lapsenlapsenlapsia).

Jojo 13,5 v

Huh, jokohan tässä olisi kaikki?!