Lauantai oli aika hiljainen päivä noin niinkuin koirahommien kannalta, koska vesisade sananmukaisesti vesitti jäljentekosuunnitelmat. Illalla lähdettiin kyläilemään Annikalle, ja Loisto pääsi tutustumaan saksanpaimenkoira Jannaan. Hyvin pentu osasi toimia vieraan koiran kanssa ja koirat leikkivätkin keskenään. Muut vieraat saivat myös osansa Loiston huomiosta, kun pentu änki syliin tai juoksenteli perässä. Käytiin katsomassa myös hevosia laitumella, mutta niitä Loisto sai katsella vain aidan toiselta puolelta. Ei pelottanut yhtään. Reipas pentu!

Tämä päivä alkoi vauhdikkaasti, kun Loisto aloitti aamushownsa. Meinas meillä kaksijalkaisilla olla vähän silmät ristissä... Tehtiin päivällä reissu, jossa hoidettiin monta asiaa samalla ajolla. Mennessä Jari teki Touholle jäljen ja siinä odotellessa tajusin, että jostain kauempaa kuuluu haulikolla ampumista, eli ampumaradalla oli harjoitukset. Äkkiä pentu ulos autosta ja ulos tetsaamaan. Eipä pentu huomannut asiassa mitään outoa. Sitten käytiin yhdessä rakenteilla olevassa parkkihallissa katsomassa ja Loisto sai olla mukana. Siellä se juoksenteli irrallaan ja tutustui kaikkiin paikkoihin, mm. meni isosta ilmastointiputkesta läpi ja kulki vanhalla rämisevällä hissillä ja vaikka mitä. Mikään ei pelottanut eikä ihmetyttänyt, hyvähyvä! Sitten takaisin jälkipaikkaan ja Jari ja Touho ajoivat jäljen. 7 keppiä, yhdestä Touho meni yli, muuten jälki meni malliikkaasti. Ihan hyvin suhteessa siihen, että koira on ollut treenikiellossa viimeiset kaksi kuukautta. Sillä aikaa minä otin taas Loiston kuuntelemaan paukkuja ja opettelemaan sivistynyttä hihnakävelyä. Ainoa ongelma oli ohikulkeva pariskunta, koska Loisto olisi kovasti halunnut tutustua heihin. Ruualla lahjonta auttoi ja matka jatkui, kivasti pentu kulkee hihnassa ja pitää kontaktia.

Päiväunien jälkeen tehtiin taas pari ruokaruutua Loistolle (nrot 5 ja 6). Sitten Minna ja Jippo-bc 5 kk kävivät kylässä ja mukulat saisivat riehua yhdessä. Loisto vaan oli tosi väsynyt eikä leikki oikein maittanut, varsinkin kun Jippo oli välillä vähän raju leikkikaveri.

Unien jälkeen Loistossa oli taas virtaa ja käytiin lyhyellä metsälenkillä, jonka lopuksi otettiin ekat pienet viestitreenit, pentu pinkoi mun ja Jarin väliä ja perillä sai aina ruokaa, mahtava homma Loiston mielestä!

Huomenna paluu arkeen ja työelämään, huh.