Juu, meille sitten aina sattuu ja tapahtuu... Tällä kertaa onneksi koirat on ehjinä, mutta nyt Jari loukkasi polvensa ja joutui leikkauspöydälle. Näin ollen Touhon hakutreenit on tauolla, kunnes ohjaaja pääsee jaloilleen. Minä olen tehnyt Touholla vähän tottista, ja kyllähän se varaohjaajallakin ihan nätisti toimii.

Muutenkin näin kuumilla keleillä ollaan oltu rauhassa, vähän tottishöntsäilyjä otettu kaikilla koirilla, mutta maastoon ei olla menty. Kunhan vähän viilenee, niin mennään taas jäljelle, ja Loisto voi päästä viestitreeneihin, jos laitetaan Jari sinne A-pisteelle ja emäntä sitten pidemmälle metsään.

Niin ja kisamaisia toko/tottistreenejä ollaan käyty tekemässä hyvällä porukalla! Se on tehnyt tosi hyvää ja nostanut motivaatiota. Loisto on edistynyt hyvin varsinkin luoksepäästävyystreenissä ja malttaa pitää katsekontaktin muhun, vaikka joku ihana ihminen koskettaisi sitä ja puhuisikin jotain. Touhon kanssa ollaan tehty vähän kaikenlaista, mutta aluksi ongelma oli tosiaan "väärä" ohjaaja. Alkukankeuden jälkeen homma alkoi toimia kivasti ja Touhon kanssa on hieno treenata. Vaihtelu virkistää!

Kotosalla koirat ovat osallistuneet mattojen pesuun seisomalla painepesurin vesisumun alla viilentymässä ja juoksemalla taloa ympäri niin että tanner tömisee.