Lähdettiin (vähän yllytettynä) ex tempore Raumalle hakukokeeseen. Koe pidettiin yökokeena, eli se alkoi perjantai-iltana ja päättyi lauantain puolella. Perjantaina siis töiden jälkeen pakattiin lauma ja lähdettiin asuntovaunun kanssa Raumalle. Sitten vaunu leirintäalueelle ja hetken hengähdys. Koepaikka oli ihan lähellä ja oltiinkin siellä hyvissä ajoin. Keli oli kuuma ja kenttä iso ja hieno.

Avoimessa luokassa oli Touhon lisäksi vain yksi toinen koira, ja parin alokasluokan koiran jälkeen aloitettiin tottiksilla. Pojilla oli hyvä rento fiilis, vaikka hyttysiä oli ihan liikaa. Tottis meni hyvin, liikkeestä seisomisessa Touho meni istumaan, mutta muuten ok. Pisteitä tiukalta tuomarilta 85 p.

Esineruudusta pojat saivat 28 p., pari pistettä meni ohjaajan pikkumokan takia. Esineet nousi hyvin, aikaa meni 3,5 min. Ilma oli täysin tyyni, joten tuulesta ei ollut mitään apua. Esineruudussa oli notkelma, joten ruudun keskivaiheilla ohjaaja ei nähnyt koiraa, mutta takarajalla koira taas näkyi.

Hakumetsään pojat pääsivät puolenyön jälkeen. Hakurata oli melkoisen haastava. Toinen puoli oli n.puoleen väliin melkoista pusikkoa, jonne koira piti vain lähettää ja sitten toivoa parasta. Ensimmäinen maalimies oli vasemmassa etukulmassa, seuraava oikealla puolella n. 130 - 140 metrin kohdalla ja viimeinen vasemmalla ihan radan lopussa. Keskimmäisen maalimiehen sijainti oli todella haastava, keskilinjalta 10 m oli sileää, sitten tuli tosi korkea kiviröykkiö, josta Jari jo epäili, ettei koira sinne edes pääse. Mutta sinne se Touho sujahti ja kohta haukku raikui, maalimies oli röykkiön takana melkein sivurajalla. Eli koiran piti ylittää kivikko ja sitten edetä vielä sileää tarpeeksi pitkälle. Ilmaisut ok. Pisteitä 161, pistemenetykset taas ohjaajan toiminnasta (tuomarin mukaan vähän hätäinen etsinnän jatkaminen, olisi pitänyt antaa koiran enemmän tervehtiä maalimiestä). Aikaa meni noin 12 minuuttia. Tuomari kehui koiran toimintaa ja Jari oli todella tyytyväinen : )

Kokonaispisteet siis 274 ja 1-tulos! Kyllä olin ylpeä pojista, hieno koe kaikin puolin. Kiitos taas kaikille treenikavereille!