Oho! Kesä tuli yllättävän nopeasti ja kuumiin keleihin kestää koirien hetki tottua. Jojo ja Touho saivat kokea vähän parturointia, kun tein niihin "viilennysraidat" alakylkiin. Ulospäin ei pitäisi näkyä pahoja lommoja, mutta toivottavasti vähän viilentää oloa. Loistolla ei niin paljon karvaa ole, että se tarvitsis mitään toimenpiteitä.

Mutta treeniasioihin. Loisto on juossut viestiä ja ajanut jälkiä. Jäljellä ollaan tänä keväänä edetty siihen malliin, ettei jäljellä ole enää ruokaa ollenkaan, ja kepit on lisätty jäljelle. Eli palkka tulee nykyään keppien ilmaisuista, jotka Loisto tekee tuomalla kepin mulle. Hyvin on edennyt tähän asti, mutta vielä keppien välit on suht lyhyet, jotta Loiston itsevarmuus pysyy tiheän palkkaamisen avulla. Jäljen loppuun olen laittanut ruokapurkin ja lelun, siinä ei ole keppiä. Suorat kulmat menee ihan kivasti, tosin ne näin aluksi tallataan vähän tiheämmin, jotta ne on helpommat. Miia Kiviahon kurssilla helatorstaina saatiin ohjeeksi pidentää jälkiä (tällä hetkellä ollut max 200 m) ja keppien väliä, kunhan vielä hetki annetaan Loiston totutella tähän keppihommaan. Keppi-ilmaisuissa Miia ei nähnyt mitään ongelmia. Ja Miian kannustuksesta tehtiin sit eka janatreenikin, joka meni tosi hienosti!

Viestiä ollaan tehty reilun 100 m välimatkalla ja siihen päälle tietty Jarin siirtyminen C-pisteelle. Kyllä, rouva istuskelee A-pisteellä ja ajaa miehensä metsään tarpomaan : ) Loiston mielestä on huisin hauskaa päästä kaahaamaan metsässä meidän väliä, ja lähetykset sujuu hetsaamatta, riittää kun antaa luvan lähteä. Pisteillä Loisto rauhoittuu hyvin eikä yritä karata metsään ilman lupaa, tosin tähän onkin kiinnitetty alusta asti huomiota.

Tottelevaisuutta on treenattu aika vähän, periaatteella "mieluummin vähän ja hyvin, kuin paljon ja persiilleen". Into on kova, malttia on saatu lisää ja tottiksen palasia yhdistellään suorituksiin.

Touho on treenannut kaikenlaista, hakua, jälkeä ja raunioita, Jari saa tulla itse kertomaan lisää.

Jojo ei treenaa kovin tavoitteellisesti, mutta sitäkin suuremmalla innolla ja tunteella. Suorastaan niin suurella tunteella, että tulee auton laseista läpi jos ei pääse tekemään silloin kuin muutkin. Esineruudussa se paahtoi pitkin poikin ja aina esineen löydettyään toi sen suurella riemulla. Jojo on voinut kaikin puolin mainiosti ja nauttii kesästä piehtaroimalla pihassa, välillä se innostuu leikkimään muiden kanssa niin että karvat pöllyää.