Pojat kävivät sunnuntaina tokokokeessa Kangasalla. Luokkana avoin ja tavoitteena saada Touho mielentilaan, jossa se ei stressaa vaikka ympärillä muut koirat tekis mitä. Touho siis on sangen häiriöherkkä ja ottaa nopeasti kuumaa muiden koirien tekemisistä. Poikien treeni on tuottanut tulosta ja Touho oli ihanan tasapainoinen, ihan kuin se olisi ollut Jarin kanssa omassa onnellisessa kuplassaan. Jos ennen koetta joku toinen koira ärisi Touholle, se kyllä kiroili takaisin, mutta palautui heti taas omaan rauhaansa. Mahtavaa! Tää oli päivän tärkein saavutus : ) Tulos ei pisteiden valossa ollut se mitä toivottiin, tässä pisteet selitysten kera, tuomarina Jaana Tala:

paikalla makaaminen 7

Touholla oli mahtava mielentila ja se istui ihan koomassa Jarin sivulla tuomarin jutellessa kokeen alussa. Maahanmenokäsky tuli pienen avun kanssa (hups!), ja liikkeen lopussa Touho ei noussut kunnolla istumaan, vaan nosti kyynärpäitä vain viitisen senttiä. Jari antoi uuden käskyn, mutta vielä jäi asento puolittaiseksi. Itse paikallaolo oli hyvä ja rauhallinen.

Seuraaminen taluttimetta 9,5

Tässäpä ei paljon moitittavaa ollut, kertakaikkisen tasapainoinen ja nätti seuraaminen! Yhdessä pysähdyksessä Touho istui hieman hitaasti, se oli ainoa kauneusvirhe. Tuomari huomautti, että koira seuraa jopa vähän liiankin tarkasti kaikkia ohjaajan liikkeitä...

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10

Se oli kyllä hyvä, nopea maahanmeno ja nyt Touho nousi hyvin myös perusasentoon.

Luoksetulo 0

Pysäytys tarkoituksella sekä suullisella käskyllä että käsimerkillä. Mutta! Tämän liikkeen nollasi se, että Touho ei lähtenyt liikkeelle ekalla luoksetulokutsulla. Eipä ole sellaista koskaan sattunut, mutta tämä oli varmaan sitä kokeen aiheuttamaa painetta. Nytkähti kyllä, mutta jäi sitten varmuuden vuoksi istumaan. Toisella kutsulla tuli hienolla vauhdilla ja pysähdys oli tuomarinkin mukaan tosi hieno. Harmi vaan, että yhdistettynä ekan kutsun noudattamattomuus ja kaksoiskäsky nollasivat liikkeen.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10

Edellisen liikkeen epäonnistuminen sai ohjaajana toimineen insinöörimiehen aivot laskemaan menetettyjä pisteitä, raksutus kuului kehän reunalle asti. Hienosti pojat silti tsemppasivat ja homma jatkui tyylillä. Nopea, varma pysähdys.

Noutaminen 8

Hyvä suoritus, mutta Touholla oli liikaa vauhtia liikkuessaan kohti kapulaa ja sille kävi työtapaturma: se liukui kapulan ohi eikä suu osunut kapulaan. Korjasi heti ja toi kapulan vauhdilla Jarille, hyvä luovutus ja perusasento.

Kauko-ohjaus 7

Liikkeen alussa maahanmenokäskyssä tuli taas ylimääräisiä apuja. Eka istumaan nouseminen vaati kaksi käskyä, muuten priima.

Estehyppy 9,5

Lopun perusasento hieman vino, muuten oikein hieno.

Kokonaisvaikutus 10

Tuomari tykkäs kovasti : )

Yhteispisteet 146 eli 2-tulos, mutta hyvä fiilis kuitenkin! Sääkin suosi, aurinko paistoi ja kisat oli muutenkin kaikin puolin oikein kivat.