Elämä se osaa yllättää. Jojo alkoi viime viikon lopulla vähän nuolla peräpäätään ja perjantaina seisoi hassusti. Suihkuttelin pyllyä ja sain anaalirauhasia vähän tyhjättyäkin, mutta silti ajattelin varmuuden vuoksi tarkistuttaa tilanteen, kun hännän ihokin näytti oudolta. Niinpä illalla Jojo pääsi käymään eläinlääkärin pakeilla, ja hetken tutkiskelun jälkeen oikeanpuoleisesta anaalirauhasesta löytyi kasvain. Hännän iholla oli nuolemisesta tullutta tulehdusta. Veriarvot näyttivät leikkaukselle vihreätä valoa, ja oli selvää, että Jojo leikataan, koska se on muuten niin hyvässä kunnossa. Leikkausaika saatiin onneksi jo maanantaille ja kipulääkkeet laitettiin jo klinikalla pistoksena, kotiin lähti mukaan antibiootti ja kipulääkkeet.

Viikonloppuna kasvain selvästi vaivasi Jojoa ja kipujakin oli, vaikka lääkitys oli koko ajan päällä. Jojon mielestä pahinta taisi kuitenkin olla leikkausta edeltävä ruokapaasto.

Maanantaina oli vuorossa leikkaus, jossa Jojon molemmat anaalirauhaset poistettiin. Leikkaus meni tosi hyvin ja Jojo heräsi nopeasti. Kasvain oli jo viikonlopun aikana kasvanut, joten ei ihme että se vaivasi.Se, minkälaatuinen kasvain on, selviää kun saadaan tulos patologilta. Mutta hyvä että saatiin näin nopeasti leikkausaika!  Haavat on tosi siistit, niitä on vaikea edes havaita. Nyt sitten ollaan palailtu pikkuhiljaa normaaliin ruokintaan, muuten hoidetaan takapuolta suihkuttelemalla ja suun kautta menee antibiootti ja kipulääke. Kauluria Jojo tietty joutuu käyttämään, mutta Jojo osaa kääntää senkin edukseen; kaulurilla on hyvä tuuppia ovia tai muita koiria tieltään.

Meillä on tämä viikko talvilomaa, joten meillä on hyvää aikaa hoitaa Jojoa. Mä taidan muuten jatkossa perua kaikki lomani, koska meidän koirat sairastuu aina mun loman alla/aikana... Viime kesänä Touho loukkasi itsensä ihan kesäloman alussa, ja tämä talviloma alkoi Jojon leikkauksella. Taitaa olla turvallisempaa pysyä töissä vaan!

Että tämmönen rysäys tällä kertaa. Iso kiitos taas meitä auttaneille; Anna, Marika ja eniten tietenkin Pirjo, joka Jojon niin taitavasti leikkasi.