Jouluhumun keskellä on sentään muistettu vähän treenatakin. Käytiin tekemässä Loistolle ensimmäiset nenänavaustreenit hakua ajatellen. Mentiin raunioille, jossa lunta riitti yllin kyllin. Ensimmäiset harjoitukset meni ihan niinkuin pitikin, eli Loisto ihmetteli, että mitä sen pitäisi tehdä. Homma lähti etenemään hyvin, varsinkin kun vaihdettiin minut maalimieheksi ja Jari Loiston narun päähän. Muutamassa viime harjoituksessa selvästi jo näki, että Loisto käytti ilmavainua tehokkaasti, ja parilla viimeisellä kerralla se saikin herkkujen lisäksi vielä lelupalkkana ison pehmeän röh-röh-possun, jota se sitten pöllytteli lumessa onnesta soikeana. Hyvä hyvä! Touhollekin otettiin yksi pikkuetsintä, menin linja-auton tavaratilaan ja luukku melkein kiinni. Ajattelin, että Touho ilmaisee siitä luukusta, mutta eipä tietenkään... Se änkesi luukusta sisään, hyppäsi nätisti mun viereen ja ilmaisi mahtavasti haukkuen. Voin kertoa, että ihan kivasti kaikui!

Tänään oli taas maneesitreenit. Loisto teki perusasento- ja seuraamistreeniä, luoksetuloja (loppuasentoa ei vaadita eli juoksee vaan jalkojen välistä) ja paikalla istumista. Ja tietty me leikittiin:

Touholla tehtiin hyppyjä, luoksetuloja, seuraamista, liikkeestä pysäyttimisiä ja ryhmäpaikallamakuu.

Pahoittelut kuvien heikosta laadusta, mutta maneesi ei ole paras mahdollinen kuvauspaikka.

Pakkaset hellittivät ainakin hetkeksi, mitä helpottaa jonkin verran elämää. Jojo varsinkin on tullut selvästi aremmaksi tassuistaan iän myötä, mutta nauttii lumessa piehtaroinnista ja välillä saa mahtavia lumihepuleita. Nuoremmat kyllä loikkivat hangessa pitkin pihoja vapaasti, mutta kovilla pakkasilla ei pahemmin olla sinänsä lenkkeilty.