Koska päivitykset ovat jääneet vähiin, listailen tähän nyt kuulumisia koirakohtaisesti. Me ihmisethän vaan palvellaan koiriamme ja joskus harvoin tehdään jotain koiratonta ; ) Oltiin keskiviikosta lauantaihin Helsingissä ja asuttiin asuntovaunussa, Touho ja Loisto oli mukana. Sillä välin Jojo seikkaili siskoni luona.

Jojolla on kaikki hyvin. Kuulo ja näkökin on heikentynyt ja välillä muori tuntuu hassun hömelöltä, mutta se saattaa toki olla myös valikoitua käytöstä... Muorin päivät kuluvat Loiston kanssa ja välillä pyykkikonetta tyhjentäessä sekä tietty lenkkeillessä. Meidän ollessa Helsingissä Jojo oli siis hoidossa siskolleni. Ja nyt voin kertoa tarkan hinnan Jojon eräälle välipalalle; 32 euroa. Arvatkaa mitä se nyt söi? Akvaariokalojen ruokaa! Eli näin se meni: sisko oli töissä, kun pakkasin Jojolle hoitolaukun ja oman petin mukaan. Menin siskon asunnolle ja vietin siellä hetken Jojon kanssa, sisko tulisi muutaman tunnin päästä töistä. Koska Jojon ahneus on tiedossa, vein sen ruuat ja herkut parin oven taakse saunaan turvaan, ja sinne Jojo jäi haikailemaan eväiden perään kun lähdin. Siskon tullessa kotiin lattiat oli täynnä akvaariokalojen hiutaleruokaa ja Jojo näytti sangen hilpeältä. Tässä vaiheessa voin kertoa, että Jojo on ikänsä ollut mun siskolla hoidossa ja ne kalanruuat on aina olleet samassa paikassa akvaarion alla, ei kaapissa vaan avoimissa laatikoissa. Ei vaan tullut mieleen, että se yli 11 vuoden jälkeen Jojo keksii syödä kalanruuat! No, Jojo oli oksentanut pari kertaa, mutta ei mennyt edes ripulille. Niin, ja tuo summa on siis se, millä rahalla ostin siskon kaloille uusia eväitä. Tolla rahalla Jojo syö jo ihan oikeetakin ruokaansa kohtuu pitkään, eli kivanhintainen välipala.

Touho on treenannut raunioita ja tottista, jälkimmäisen suhteen on maneesikausi avattu. Keskittyminen on ollut hyvää ensimmäisistä maneesitreeneistä asti. Touho oli meidän mukana Helsingissä ja kulki tottuneesti mukana sekä autossa että asuntovaunussa.

Loisto se kasvaa ja viisastuu. Hampaat vaihtuu, etuhampaat on jo vaihtuneet, kulmahampaat ovat vielä naskalit. Helsingin reissu meni hienosti, kyseessä oli Loiston eka asuntovaunureissu. Hyvin pentu nukkui häkissä jos jouduttiin jättämään yksin vaunuun (ei uskallettu jättää irralleen, ettei syö johtoja tms) ja yönsä se nukkui kauniisti koirasohvalla. Taas tuli todettua, ettei tuo napero kyllä pahemmin mistään hätkähdä! Se teki hihnapissat tyynen rauhallisesti ihan moottoritien varteen, vaikka liikenteen melu oli korviahuumaava ja asuntovaunussa asuminen luonnistui kuin konkarilta ikään. Lisäksi Loisto pääsi leikkimään hauskan mustan lapinkoiran kanssa, ja meno oli ollut melkoista, kunhan Loisto ensin selvitti että mikä se karvaturri oikein on. Tottista on treenattu, ja maneesissa ollaan käytä pari kertaa. Ekalla kerralla Loisto katseli siellä haukkuvia koiria ja koiriaan kehuvia omistajia, totesi tilanteen ja tuli ottamaan kontaktia. Hieno homma! Eli muista välittämättä Loisto on jaksanut keskittyä hienosti ja leikki leluilla samaten kuin syö herkkuja kiitettävällä innolla. Jatketaan maneesitreenejä ja tietty kotitottiksia kanssa.

Helsingin reissulla tavattiin myös Loiston veli Jäbä. Jäbä oli ulkonäöltään eniten Loiston kaltainen ja oikein hyvin käyttäytyvä nuorimies. Niillä oli Loiston kanssa tosi kivaa. Kiitos Vesa ja Tarja, oli kiva nähdä!