Tänään Jari ja Touho aloittivat haku-uransa, hieno aloitus siitä tulikin!

Jo aamulla huomasi, että Jari oli rennon oloinen eikä liikaa jännittänyt, mikä oli yllätys meille molemmille. Autoon pakattiin kasapäin vaatteita, sillä säätiedotus oli luvannut sateista keliä.

Poikien koe alkoi tottiksella, jonka aikana satoi aika lailla. Liikkeestä istumisessa pienet avut laskivat arvosanan eh:ään. Liikkeestä maahanmeno ja siitä luoksetulon arvosana oli h, koska luoksetulo oli vähän liiankin vauhdikas ja Touho törmäsi Jariin, mikä lienee on laitettava kisajännityksen piikkiin. Muut liikkeet meni hienosti, niistä arvosana erinomainen. Koulutuksellisesti on huomioitava, että koiran vire nousi ampumisista niin, että seuraamisessa se alkoi pomppia ampumisen jälkeen, kun odotteli niin innoissaan palkkaa... Mutta äkkiä Touho muisti että piti jatkaa seuraamista ja jatkoi hyvin hommia. Paikkamakuussa se ei laukauksiin reagoinut. Hyvä tottis kaikenkaikkiaan!

Hakumetsässä ensimmäinen pisto oikealle. Touho meni suoraan ja hyvällä innolla 50 m syvälle ja kääntyi sieltä rataa eteenpäin. Sai hajun maalimiehestä, joka oli noin 40:ssä metrissä eteenpäin sivulinjaa. Ilmaisu hyvä. Sitten takaisin keskilinjan alkuun ja lähetys vasemmalle puolelle. Lähti hyvällä sykkeellä ja noin 10 sekunnin kuluttua kuului ilmaisu. Haltuunotto hyvä ja taas keskilinjalle. Siellä edettiin noin 40 metriä ja toinen lähetys vasemmalle. Touho lähti hyvin, meni syvälle sivulinjalle asti ja kääntyi eteenpäin, työskenteli vähän taaksepäin ja meni vielä syvemmälle. Sieltä Jari sitten kutsui Touhoa vähän turhankin usealla käskyllä, siitä pistevähennyksiä. Sitten taas edettiin keskilinjaa noin 65 metriin ja lähetys oikealle puolelle. Koira meni hyvin suoraan, kääntyi eteenpäin ja sitten...hiljaisuus. Jari malttoi hyvin odottaa, ja kohta kuului kolmaskin ilmaisu. Näytölle mennessä kun Jari ja tuomari olivat juosseet noin 2/3 matkasta, Touho hetkeksi katkaisi ilmaisun. Jari oli niin tohkeissaan ettei muistanut siinä tilanteessa pysähtyä, joten siitä myös pistevähennyksiä. Kun Jari pääsi paikalle, Touho tuli suoraan ohjaajan sivulle. Yhteensä radalla meni aikaa n. 5 minuuttia. Tuomarin sanoin:"Koiralle täydet pisteet, pistemenetykset ohjaajan pienistä virheistä". Sieltä siis pisteitä 164.

Tässä vaiheessa oli jo koulariin vaadittavat pisteet kasassa, joten suht rennolla fiiliksellä myös esineruutuun. Siellä aikaa kului reilu minuutti, kunnes Touho löysi esineen. Siinä vaiheessa alkoi varmaan jo väsy painaa, sillä Touho otti esineen suuhun ja harhautui katselemaan metsästä poistuvia maalimiehiä ja oli näppäränä viemässä esinettä heille... Jari kutsui ja koira toi esineen. Tuomarin mielestä olisi voinut ottaa esineen varmemmin suuhun ja tuoda suoremmin ohjaajalle, pisteet 28.

Eli yhteispisteet 288 ja 1-tulos! Hienoa työtä pojilta : ) Kyllä oli rankkaa seistä kentän laidalla ja jännätä poikien puolesta. Metsään ei tietty mukaan päässyt, mutta onneksi ilmaisut kuuluivat kentälle asti, joten kolmannen ilmaisun kuullessani jo vähän huokaisin helpotuksesta.

Ai niin, ja samallahan Touhosta tuli myös Fi Mva, koska sertit oli jo kasassa!

Samassa kokeessa treenikaverit Sari ja Troya teki vielä vähän hienomman tuloksen, 292 pistettä ja hieno HK1 myös. Onnea onnea onnea!

Jarilta lähtee kiitokset kaikille treenikavereille!

t. Riikka & Jari

1242924779_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jari ja HK1 BH Fi Mva EuJV-06 Pikkupaimenen Golden Legend