Sunnuntaina oli tehohakutreenipäivä. Saimme treenien vetäjäksi haun huippukouluttaja Ismo Tabelin. Hermiön Outillle kiitos, että järkkäsit Ismon meitä kouluttamaan. Aloitimme kymmeneltä aamulla ja treenit loppui n. klo 19. Tarkoituksena oli ottaa kaksi kierrosta. Eka kierros otettiin lähes kuten normaaleissa treeneissä, Ismo tarkkaili miten koulutellaan. Ekan kierroksen jälkeen käytiin treeni läpi ja Ismo antoi vinkit joita kokeiltiin seuraavalla kierroksella.

Touhon eka kierros poikkesi normaalitreeneistä; sovittiin että otetaan kisamainen treeni, kolme maalimiestä ja alokasluokan rata eli n. 100 metriä. Ite en tiennyt missä ukot on. Ennen radalla tuloa ilmaisuhaukut Touholle, että muistaa että nyt tullaan hakuilemaan, ei esineruutuun. Ekalla pistolla löytyikin maalimies oikesta etukulmasta. Sitten tyhjiä; varmaan viisi, huhhuh, ei ennen näin monia ole ollut peräkkäin. Sitten löytyi ja hyvät ilmaisut sielläkin, matkaa takana vajaa 100 m. Sitten taas tyhjiä varmaan 5 - 7 ennenkuin ukko löytyi. Hyvin Touhis jaksoi ilmaista sielläkin vaikka voimat oli vähissä.. Matkaa kertyi varmaan vajaa 200 m. Ennen ei ole noin pitkiä ajettu. Lopussa näki että T alkoi hyytyä ja pysähtyi muutaman kerran katsomaan mua että pitääkö mennä kun ei täällä mitään näytä olevan.. Jaksoi meni kuitenkin loppuun asti ja löysi vielä kaikki. Eli hyvä harjoitus oli. Saatiin vinkiksi että pidempiä ratoja voisi ottaa ja suoraan menoa tulisi vahvistaa.. Itse en ole täysin luotisuoraa menoa vaatinutkaan, enkä taida ruveta vaatimaankaan. Mielestäni pientä mutkittelua saa olla kunhan keskiarvona mennään kohti sivulinjaa..

Seuraavalla kierroksella kolme ukkoa, kaksi tyhjää. Hyvin meni ja suoraankin jopa. Ekalla pistolla ei meinannut lähteä?? Kokeiltiin lähteekö ilman niitä alkuhaukkuja ennen radalle tuloa. Hyvä kokeilu, saatiin tieto että alkuhaukut otetaan aina ennen treenejä.

Kiitos kouluttajalle vinkeistä ja treenikavereille mukavasta hakuilupäivästä.

t. Jari